Aceiteros del Águeda

Abade, the organic virgin extra olive oil from Salamanca

In the territory of an ancient Templar Commandery live between terraces, accompanying the man who knows how to live slowly, olive trees that the wisdom of good farmer grows naturally since the Middle Ages.
The Abbot gave name to our region, Abadengo, and olives gave life to our land.

In 2011 we produced the first organic olive oil in our oil mill Aceiteros Ahigal of the first mill ecological Castile and Leon, with organic olives from Freixo (Portugal).

Organic olive production has been about 25,000 kilos, of which 2,550 liters were obtained Abade, our organic olive oil.

Click on the image to see a larger label
Etiqueta de Abade, aceite de oliva virgen extra ecológico

Technical details of Abade

Extra virgin olive oil - Organic
Acidez (< 0.80%)
0,17
I. Peróxidos (< 20 meq/Kg)
4,4
K232 (< 2.5)
1,76
K270 (< 0.20)
0,15
Ceras (< 250 mg/kg)
80
FRUTADO VERDE
5,7
AMARGO
5,5
PICANTE
4,9
Ingredients:
Olives
Variedades:
Negrinha 100%
Aceite de oliva virgen extra obtenido en España
de aceitunas cosechadas en Portugal
  • Peso:
    - Botella 250 ml: 273 g aceite 528 g peso total
    - Botella 500 ml: 545 g aceite 945 g peso total
  • Densidad del Aceite de Oliva: 0,917 kg/litro
  • Formato: Envase de vidrio. Botella DÓRICA de Boca Roscada Negro Ibérico (protege al aceite de las radiaciones UV).
  • Alérgenos: Se conocen las alergias a la flor del olivo y a la aceituna. No se conocen alérgenos propios del aceite de oliva virgen extra.
  • Caducidad: Se etiqueta con un año de consumo preferente desde la fecha de envasado EN FRÍO A 27º C. El aceite de oliva no tiene una fecha de caducidad propiamente dicha. Se etiqueta con un año de consumo preferente desde la fecha de envasado.